Voiko lomalle jäädä?

Voiko_lomalle_jäädä

Minulta kysytään joskus seuraavia hassuja kysymyksiä: Koska ajattelit palata takaisin todellisuuteen? Koska palaat takaisin tavalliseen arkeen? 

Tai: Mikäköhän sinussa on vikana kun et osaa asettua aloillesi?

Sillä eihän lomalle voi jäädä? Eihän kukaaan herranjestas vaan voi elää niin, että aina on kivaa! Eihän elämä sellaista voi olla, EIHÄN?!?!

Loma versus työ

Mitä se loma sitten oikein on? Se on käsitteenä aika paljon enemmän kuin ne neljä viikkoa kesällä ja pari jouluna. Ne viikot kun ei mennä töihin, onko se lomaa?

Loma on muutos arjen rutiineista, se on tila jossa ei tarvitse tehdä töitä. On loma ja on työ. On vapaus ja arki. On hauskaa ja sitten taas kurjaa. Ja hauskaa voi vaan olla, jos on ensin rypenyt kurjuudessa. Ainakin suomalaisille tämä myydään aika pitkäti näin.

Ja kun kaikki menevät saman kaavan mukaan, siinä ei tule edes mieleen, että toisinkin voisi ehkä elää.

Mikä on normaali elämä?

Entä se normaali elämä sitten. Reality. Mitä se on, ja kuka sen määrittää? Usein me ihmiset olemme kovin mustavalkoisia siinä mikä on normaalia ja mikä ei. Normaaliuden käsite kuitenkin ulottuu lähinnä omaan pieneen pihapiiriin ja siihen, mitä siellä aitojen sisällä on aina ennenkin tehty. Normaalin elämän käsite syötetään meille äidinmaidossa, ja sitä kyseenalaistamatta elämme omaa normaalia elämää.

Maailma on kuitenkin täynnä eri tapoja elää tätä elämää. On miljoonia tapoja elättää itsensä, eikä niihiin kaikkiin liity tuskallinen maanantai tai stressintäyteinen arkiviikko.

Itselleni loma on ehkä sitä, ettei elämä tunnu TYÖLTÄ. Kun tekee sitä mistä nauttii, useimmat päivät tuntuvat joltain loman ja työn sekoitukselta. Tulee uusi määritelmä elämälle, vapaapäiviä ei tarvitse viettää kun ei ole mitään sellaista tekemistä elämässä mistä haluaisi varsinaisesti VAPAATA.

Ja sekin on ihan normaalia.

Mistä löydät oman normaalin?

Joku haluaa asettua aloilleen, rakentaa taloa ja istuttaa perunapeltoa. Toinen haluaa kierrellä reppu selässä ja ihmetellä uusia maita. Molemmat elävät normaalia elämää.

Meditaatio maanantaissa lähdettiin tänään, neljännellä viikolla, kuulostelemaan mitä ydinminä sanoo ja haluaa. Se minä, joka ei paljon kulisseista ja rooleista piittaa, vaan haluaa mennä sinne missä oma onni on.

Joten haastan sinut miettimään mikä on sinulle normaalia, ja kuinka paljon seuraat omaa sisintäsi?