Mikä estää meitä rentoutumasta?

Mikä estää meitä rentoutumasta

Oletko joskus miettinyt, mikä estää sinua rentoutumasta?

On helppo tuntea itsensä kiireiseksi ja jopa stressaantuneeksi ilman, että sille on ihan tarkkaa ja selvää syytä. Joskus vaan tuntuu siltä, että huh onpa kiire, ja askel bussipysäkille on nopea. Pitää juosta joka paikkaan. On kiire töihin, sitten kauppaan, sitten kotiin, sitten lenkille, sitten nukkumaan. Koko ajan on jotain tekemistä eikä rentoutumiselle vain ole aikaa.

Ehkä sitten myöhemmin rentoudutaan.

Ehkä sitten lomalla ollaan iisimmin.

Ehkä elämä nyt vaan on tällaista.

 

Liikaa, tai liian stressaavaa

Tekemistä voi olla joko liikaa, tai sitten tekeminen on energiaa vievää vaikka se ei ajallisesti veisikään paljon aikaa.

Joskus kaikki, mitä teeme, on mukavaa puuhasteltavaa. Se on oikeastaan aika ideaali tilanne. Rakastamme sitä mitä teemme, ja elämä hymyilee. Mutta jos sitä mukavaa puuhaa on niin paljon, ettei mitään muuta ehdi kun puuhastella, voi siitäkin muodostua stressi ja kiire.

Sitten on niitä tehtäviä jotka tuntuvat vievän kaiken ajan ja energian. Tai jos ei edes kaikkea aikaa, niin ainakin kaiken energian. Joskus yhden tunnin aktiviteetti tai tehtävä voi viedä monen monta tuntia elämästä kun sitä suunnittele, murehtii ja pähkäilee mielessään.

 

Mikä estää sinua rentoutumasta?

Oletko miettinyt omalla kohdallasi mikä estää sinua rentoutumasta? Onko se liika tekeminen, onko se joku toinen ihminen, vai onko elämässäsi sellaisia tehtäviä mitkä vievät kaiken mehun?

Jos mietit elämääsi, mikä vie eniten energiaa?

Liian usein meitä ei estä kukaan muu kuin me itse. Lakanat on silitettävä ja kodin on oltava super siisti, vatsan on oltava litteä ja tehtävien täytyy olla suoritettuna 120% huolellisuudella. Siinä tulee jo hiki kun sitä kaikkea ajattelee.

Olemme kasvaneet ajatuksen kanssa, että voimme saada kaiken. Haluamme kaiken, ja olemme valmiit tekemään kaiken saadaksemme sen kaiken. Senhän pitäisi olla hyvinkin mahdollista! Maailma näyttää olevan pullollaan ihmisiä joilla on kaikki. On työt ja perheet ja talot ja vatsat. Ole siinä sitten rennosti.

 

Päivän miete:

Ota kynä ja paperi esille, ja vietä viisi minuuttia seuraavien kysymysten parissa:

1) Listaa viisi asiaa, mitkä vievät eniten energiaa elämässäsi tällä hetkellä?

2) Mieti sitten jokaisen asian kohdalla mikä on sinun osallistumisesi kyseiseen asiaan / tekemiseen? Mitä voisit itse tehdä toisella tavalla? Miten voit vaikuttaa listaamiisi asioihin?

3) Mikä oikeasti estää sinua rentoutumasta? Mitä voisit tehdä asialle jo tänään?