5 helppoa tapaa lomailla ilman lomapäiviä

Lomaile ilman lomapäiviä

Lomailu on työn vastapainoa, vapaa-aikaa, omaa aikaa, työn unohtamista ja kaiken kivan tekemistä. Kuitenkaan lomapäivien määrä ei aina takaa sitä, onko loma rentouttava vai ei. Jos ajattelet ja murehdit työasioita koko loman ajan, jos kurkit sähköposteja ja mietit mitä loman jälkeinen aika tuokaan tullessaan, ei mikään määrä lomapäiviä tule rentouttamaan sinua.

Näin myös toisinpäin. Vaikka sinulle ei olisi vielä suotu täysiä lomapäiviä, tämä ei tarkoita sitä että koko kesä on tuhoon tuomittu!

5 helppoa tapaa lomailla ilman lomapäiviä

Ei hätää. Kesä on kaunis ja päivät ovat pitkiä. Tässä muutama niksi siihen, millä saat itsesi helposti lomatunnelmiin!

1) Käytä hyväksesi viikonloppuja ja lähde mini-reissuun

Viikonloppu mökillä tai mummolassa vie ihmisen hetkessä lomafiiliksiin! Vaikka reissu olisi lyhyt, poistuminen kotikulmilta tuo loman tunnetta. Meillä on useasti paikka maailmassa, kuten mökki tai mummola, jossa ollaan oltu vain lomalla. Sinne ei ylety työn tai tavallisen elämän lonkerot, ja siellä asuu ihan omanlaisensa maailma. Suunnittele siis itsellesi tarpeeksi näitä mini-lomia paikkoihin, missä tiedät pystyväsi rentoutumaan! Jos et omaa omaa mökkiä tai mummolaa, kutsu itsesi kylään kaverisi mökille!

Tai jos haluat astetta pidemmälle, hyppää perjantaina työpäivän päätteeksi lentokoneeseen ja lähde kaupunkilomalle! Kahden tunnin lentomatkan päästä löydät aika monia ihania lomakohteita! Uudet maisemat, uusi kaupunki ja uudet tuulet saavat aikaan sen, että tuntuu kuin olisit ollut pidempäänkin lomalla, vaikka tulisitkin takaisin jo sunnuntai iltana.

2) Laita lipilapit jalkaan

Kesällä toimistotkin hiljenevät. Jos et ole turhan julkisella paikalla työssä, laita kesäiset lipilapit (siis sandaalit) työpöydän alle odottamaan. Sujauta ne hiljaisina hetkinä jalkaan, ja fiilistele vapautta. Tai vähintäänkin vaihda varpaat vapaalle heti työpäivän jälkeen.

3) Mene töistä suoraan terassille

Nauti iltapäivän auringosta ja vie itsesi terassille (tai puistoon tai rannalle) heti työpäivän päätteeksi. Kun pääset kotiin niin työpäivä on jo kaukana takana, tuskin edes muistatkaan mitä sen aikana teit.

4) Älä kurki sähköposteja iltaisin tai viikonloppuisin!

Pidä mediapaasto. Älä kurki sähköposteja iltaisin tai viikonloppuisin, ja pidä viikonloput mahdollisimman vapaina työ-ajatuksista. Älä katso televisiota vaan puuhastele kasvien kanssa, harrasta enemmän ja kävele luonnossa.

5) Leiki turistia

Pyöräile töihin, kävele tai ota toinen reitti. Tee jotain uutta ja erilaista. Se tuntuu aina, noh, uudelta, ja tuo lomafiilistä arkeen. Järjestä koti eri tavalla, kokeile iltaisin uusia ruokia, aloita uusi harrastus, käy museoissa tai uusissa ravintoloissa. Kun kaikki ei ole samaa kuin ennen = LOMAFIILIS. Usein kotikaupungissamme pyörähtävät turistit näkevät ja tekevät enemmän kuin itse kaupungin asukit. Joten leiki turistia ja kolua vihdonkin ne kulmat joissa et ole vielä pyörähtänyt!

Toki on aina olemassa Viiden minuutin loma joka vie sinut hetkessä lomatunnelmiin, jos kaipaat pientä avustusta! 🙂