Nyt on niin kiire, että täytyy meditoida!

Mitä tehdä kun kiire yllättää?

Upsista, lomallakin voi joskus tulla kiire!

Yhtäkkiä on niin paljon kaikenlaista kivaa tekemistä, puuhaa ja menoa, että pää menee pyörälle! Kun haluaa tehdä lomallaan kaikenlaista mitä muuten ei ehdi, voi siitä tulla aikamoista suorittamista. Siskoni kai muistaa ikuisesti eräänkin Pariisin reissun, jonka aikana juostiin minuuttiaikataululla kolme päivää, oli muuten metroreititkin jo suunniteltu etukäteen! Onneksi osaan nykyään relata hieman enemmän…

Joskus ratkaisu kiireellisiin päiviin löytyy tehtävälistoista, mutta sitäkin useammin oma ratkaisuni löytyy meditaatiosta.

Mitä kiireisemmäksi itseni tunnen, sitä kauemmin meditoin

Loogista, eikö?

Laitan kellon soimaan vähintään 15min päähän, suljen silmät ja anna mennä.

Joskus rentoudun ja seuraan hengitystäni. Ajatukset sinkoilevat sinne ja tänne, annan niiden tulla ja sitten annan niiden mennä. Joskus lähden vahingossa seuraamaan jotain oikein kivaa ajatusta, kunnes muistan että ai niin, tässähän sitä meditoitiin, ja keskityn taas hengitykseen.

Joskus pistän kysymyksen ilmoille meditataion aluksi. Mikä on minulle tärkeää tänään? Tai mihin minun tulisi tänään keskittyä? Sitten vaan istun ja odotan. Yleensä en joudu lopettamaan meditaatiota ilman vastausta, joka tulee ajatuksena, tunteena ja tiettynä selkeytenä.

No niinpä tietysti, miksen heti tajunnut!

Meditoinnin jälkeen mieli on paljon selkeämpi kuin jos olisin vain listannut kaikki tekemistä odottavat asiat paperille, ja sitten katsellut paperia tuskanhiki otsalla. Alitajunta kuitenkin aina tietää mikä on oikeasti tärkeää. Kun tietoisella mielellä on liikaa lautasella, se menee sekaisin eikä mikään määrä to-do listoja enää auta.

Kokeile vaikka ensin 10 minuuttia. Sen kyllä jaksaa istua, jos seurauksena on selkeämpi mieli koko loppupäiväksi (tai ainakin suurimmaksi osaksi päivää).

10_happier

Kirjavinkki skeptikoille

Skeptikoille tiedoksi hyvä kirjavinkki, englanniksi nimeltään 10% Happier (Dan Harris). Kirja kertoo uutisankkurista ja entisestä skeptikosta joka sai paniikkikohtauksen suorassa lähetyksessä, ja lähti sen ‘innoittamana‘ meditaation tielle. Tämän miehen mukaan meditaatio tekee ihmisestä 10% onnellisemman. Ihan hyvä tulos sekin!