Miten meditaatio vaikuttaa parisuhteeseen?

Meditaatio_ja_Parisuhde

Meillä on yleensä aika villejä odotuksia parisuhteelta. Kaipaamme huomiota, kaipaamme rakkautta ja kaipaamme että joku toinen kertoo meille miten ihania ja rakastettavia olemme. Joskus kaipaamme, että toinen ihminen tuo elämäämme sitä pientä extraa, uusia ihmisiä, uusia tuulia ja uusia näkökulmia.

Parisuhde ja sen tuoma läheisyys on tietenkin asia, joka kuuluu ihmisen perustarpeisiin. Tottakai haluamme ihmisen, joka pussaa aamuisin ennen kun hampaat on pesty ja tukka laitettu. Tottakai haluamme läheisyyttä ja rakkautta. Mutta joskus haluamme niitä ns. ‘vääristä syistä.’

Haluamme toisen ihmisen tekevän meidät onnellisiksi. Haluamme, että on kumppanin vastuulla tunnemmeko itsemme rakastetuksi, seksikkääksi ja ihanaksi. Haluamme, että kumppani käyttäytyy siten, että siitä on meille mahdollisimman paljon hyötyä, ettei se haavoita meitä, että voimme kokea olevamme ihania.

Takerru minuun

Kun ulkoistamme tarpeemme rakkauteen, iloon ja elämän valoon, olemme aika riippuvaisia toisista ihmisistä. Jos parisuhde karahtaa kiville, emme muka kykene enää olemaan onnellisia. Meistä kuoriutuu kateellinen ja epävarma versio, ja haluamme vaalia ja hallita parisuhdettamme kaikin mahdollisin tavoin.

Oletko joskus kokenut tällaisen takertuvan ihmisen parisuhteessa? Ihmisen, joka ei halua päästää sinua hetkeksikään viereltään ja joka haluaa jatkuvasti kuulla että kyllä kulta, edelleen olet ihana ja rakastan sinua. Rakkauden jano on pohjaton, ja mitä tahansa sanot tai teet, se ei ole koskaan tarpeeksi. Tämä toisen ihmisen kannatteleminen on aikamoinen taakka, ja siihen väsyy ennemmin tai myöhemmin lähes jokainen.

Meditaation mukavat sivuvaikutukset

Meditaatio on siitä veikeä harjoitus, että se ei pelkästään tuo mielenrauhaa siinä hetkessä kun ihminen meditoi, vaan sen tuomat sivuvaikutukset ulottuvat syvälle elämän lonkeroihin. Meditaatio luo yhteyden sisimmässäsi olevaan suunnattomaan rauhaan ja rakkauteen. Se on siellä meillä kaikilla, tunnet sen tällä hetkellä tai et. Joogisen elämänkatsomuksen mukaan meditaatiota seuraa yhteyden tunteminen maailmankaikkeuteen, ja sen vaistoaminen että olemme oikeasti osa suurempaa todellisuutta.

Miksi tämä on oleellista parisuhteelle? Rakkaus, jota kaipaamme muilta ihmisiltä ei koskaan tule olemaan tarpeeksi, jos emme saa ensin rakkautta ja hyväksyntää itseltämme. Et voi hokea itsellesi olevasi huono ja epäkelpo ihminen, ja samalla odottaa että joku toinen täyttää tämän tyhjyyden sisälläsi. Että joku toinen tulee, korjaa haavasi ja rakastaa sinut kuntoon. Sen täytyy lähteä ensin sinusta.

Miten voit rakastaa ja antaa jotakin toiselle ihmiselle, jos et itse ole täynnä? Mistä lähdet täyttämään toisen ihmisen rakkaudenjanoa, jos sinulla itselläsi on se sama jano?

Muista, kuinka ihana olet!

Kun osaamme rakastaa itseämme, kun opimme, että olemme oikeasti aika ihania juuri sellaisenaan kun olemme, täytymme rakkaudesta ja sydämmellisyydestä. Tämän jo olemassaolevan rakkauden ja sydämellisyyden kanssa on helppo löytää itselleen kumppani, joka jo myös tietää olevansa hyvä ja ihana ihminen sellaisenaan. Sinun ei tarvitse olla vastuussa heidän onnellisuudesta tai elämänilosta. On aika helppoa rakastaa ihmistä joka on avoin, itsevarma ja balansissa.

Meditaatio auttaa meitä hiljentymään ja kuulemaan sen sisäisen äänen joka kertoo miten ihania olemme. Äänen, joka ei epäile hetkeäkään tunnustaa miten kauniita ja rakastettuja olemme. Meditaatio auttaa meitä tuntemaan sen, mitä todella olemme. Rakkaus ja valo itsessään.