Missä on oma “happy place” paikkasi?

Happy_Place_Blog_pexels-photo

Meillä jokaisella taitaa olla paikka, jossa kaikki tuntuu olevan kohdallaan. Fyysinen paikka tässä maailmassa, missä kaikki vaan ON. Missä tuntee olevansa turvassa maailmalta, ja missä sitä voi olla juuri oma itsensä. Missä ei tarvitse tehdä mitään, mitä ei halua, ja ympärillä on vain ihania ihmisiä.

Ehkä tämä paikka on mökillä, ehkä se on jossain lapsuuden maisemissa, tai ehkä se on nurkka ja nojatuoli omassa kodissa. Itselläni yksi näistä paikoista on mummola, jossa olen käynyt vain lomalla. Sinne ei ole ylettynyt arki-minä, työ-minä eikä mikään muukaan MINÄ, paitsi se joka sisimmässäni olen.

Mielikuvissa mummolaan

Mummola on nyt hiukan kaukana, maailman toisella puolella, mutta omaan turvapaikkaan voi päästä ihan helposti mielikuvienkin avulla. Jos joskus huomaat olosi kiireiseksi, turvattomaksi tai muuten vaan päämäärättömäksi, ota hetki ja istahda siihen mielipaikkaan jos se sattuu olemaan lähettyvillä. Jos se on maailman toisella puolella, sulje silmät ja kuvittele itsesi sinne, missä olet täydellisen turvassa.

Joskus löydän itseni mummolan keltaisesta keinusta, missä lapsena makaan vilttien alla kesäpäivän varjossa. Äiti on tehnyt mansikkakakkua ja elämä hymyilee.

Muutama minuutti hengittelyä näissä maisemissa ja pulssi laskee, mieli tasaantuu, keho rauhoittuu ja taas maailma on mallillaan.