Rakastatko sua?

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta rakkaus?

Rakkaus

Sitä mietimme (tai tunnustelimme) tämän päivän Meditaatio maanantai haasteessa. Rakkaudesta tulee nimittäin aika usein joku toinen ihminen mieleen. Joku jota rakastamme, joku jota joskus rakastimme, joku joka täytti sydämemme tai rikkoi sen kokonaan. Joku jota haluaisimme rakastaa, mietimme miten vaikea on rakastaa tai miten helppoa se on kun kohde on oikea. Mutta usein se on aina joku toinen.

Rakkaus on harvoin käännetty sisäänpäin. Harvoin ensimmäisenä tulee mieleen oma napa, ja kaikki se kauneus mitä sen taakse kääriytyy. Usein haluamme toisen ihmisen meitä rakastamaan, ikäänkuin tekemään meidät rakastettaviksi ja arvokkaiksi. Ja vastavuoroisesti rakastamme toista ihmistä takaisin – ainakin niin kauan kun se toinen rakastaa meitä.

Rakastumme ideoihin ihmisistä, versioihin itsestämme joita voisimme olla näiden ihmisten kanssa. Rakastumme unelmiin ja kuvioihin jotka veisivät meidät pois tästä päivästä. Takerrumme ja toivomme parasta.

Kaksin rannalla

Entä jos joku rakastaisi?

Minkälaista elämä olisi, jos joku oikeasti rakastaisi. Listaa vaikka huviksesi mitä kaikkea se rakkaus sinulle toisi? Turvallisuuden tunnetta, huolenpitoa, elämää neljän seinän ulkopuolella, lisää ulkomaanmatkoja kun olisi matkakumppani, tunteen siitä että on haluttava, uusia harrastuksia, uusia tuttavia….

Mieti sen jälkeen jokaisen listaamasi asian kohdalla, mitä näistä voisit itse antaa itsellesi. Miten voisit pitää itse itsestäsi huolta? Laitatko parempaa ruokaa ja vietkö itsesi elokuviin ja sen jälkeen aikaisin nukkumaan. Lähdetkö sittenkin lomalle yksin, tai lähdetkö harrastamaan jotain uutta.

Kerran rakastuin silmittömästi lentäjään kahden deitin jälkeen (okei, ykden!). Halusin ennenkaikkea että se veisi minut jonnekin, pois kaikesta siitä missä en halunnut olla, lentäisin siivellä ja olisin vapaa. Mies oli niin vapaa ja onnellinen ja minä niin onneton. Sanomattakin on selvää, ettei sellainen yhtälö toimi. Ennen kun tämä kiharapää marssi elämästäni ulos kolmannen deitin jälkeen, hän sanoi minulle jotain mikä muutti silloin kaiken:

Älä odota, vaan lähde tekemään niitä asioita joita haluat. 

Sydämeni särkyi, mutta opin rakastamaan itse itseäni. Ja ostin liput Guatemalaan.